Guide: Sådan vælger du den rigtige jagtkikkert

Jæger med kikkert
Guide: Sådan vælger du den rigtige jagtkikkert
Henrik Andersen
-
29/10/2022
-

En jagtkikkert er perfekt til dig, der går på jagt. Du kan vælge mellem et stort udvalg af kikkerter, der egner sig til jagt, men det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige til netop dit behov. Ofte bliver jagtkikkerten brugt i skumringstiden samt ved daggry, og derfor bør du vælge en lysstærk model. Få mere at vide her.

Hvilke jagtkikkert skal jeg vælge?

Når du skal vælge jagtkikkert, har du mange valgmuligheder, som du kan vælge mellem. Der findes mange modeller, og som navnet antyder, er de beregnet til at gå på jagt med. Derfor er det væsentligt, at de kan give dig et skarpere billede af dyr og fugle, ligesom jagtkikkerten ofte bruges under ikke-optimale lysforhold.

Af samme årsag bør du vælge en lysstærk model, som gør det muligt at se, selvom det er skumringstid eller daggry. Herudover vil du typisk komme ud for, at kikkerten bliver brugt i forskellige vejrforhold, hvilket stiller krav til, at den er vandtæt. Du skal derfor vælge en vandtæt kikkert, der samtidig er dugfri indvendigt, så du undgår fugt og kondens.

Hvor meget må jagtkikkerten koste?

Spørgsmålet om, hvad din nye jagtkikkert må koste, afhænger af flere forskellige faktorer. Eksempelvis er det væsentligt, om du blot vil prøve kræfter med jagt og naturoplevelser, eller om du er seriøs omkring jagt, og det er din hobby. Prisen på jagtkikkerten bliver afspejlet i optikken, og kvaliteten af materialerne er ofte bedre i de dyrere modeller.

Der er desuden stor sammenhæng mellem kvalitet og pris, når det gælder alle former for optisk udstyr. Du bør derfor først og fremmest beslutte dig for, om du ønsker en dyr eller en billig jagtkikkert. Den gode jagtkikkert til erfarne jægere koster derfor væsentlige mere end en begynderkikkert.

Alligevel kan du få gode begynderkikkerter, som ikke vælter budgettet. Et godt eksempel på en begynderkikkert til en fornuftig pris er Asphen Titan, som er et billigere alternativ til de dyrere modeller. Den er det optimale valg, hvis du har brug for en god all-round kikkert, som fungerer godt til jagt, på vandreture og til fuglekiggeri.

Leder du efter en billig kikkert, så find aktuelle tilbud lige her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps