Hav altid en god kikkert med på dine outdoor-eventyr

Kikkert og outdoor-kniv
Hav altid en god kikkert med på dine outdoor-eventyr
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Vil du have det maksimale ud af din outdoor-oplevelse? Så bør du medbringe en kikkert. En kikkert giver dig mulighed for at se fugle og andre spændende dyr på nært hold, selvom du befinder dig langt vælg. Her kan du blive klogere på, hvordan du vælger den rigtige kikkert.

Hvilken kikkert skal jeg vælge?

Når du skal vælge, hvilken type kikkert du skal bruge penge på, er der flere faktorer, som er værd at være opmærksomme på. Det er først og fremmest vigtigt, at du vælger en kikkert, som egner sig til det formål, du skal bruge den til. Markedet er stort, og der er mange forskellige kikkerter at vælge mellem.

Hvis du har et bestemt budget, du skal holde dig indenfor, er det en god idé at gå på jagt efter et godt tilbud på kikkerter. På den måde kan du spare penge, når du skal købe en kikkert. Herudover bør du sætte dig ind i, hvilke funktioner du skal gå efter, når du skal vælge en kikkert, der egner sig til outdoor-oplevelser.

Skal du observere fugle i naturen?

Hvis du leder efter en kikkert, som egner sig til at observere fugle eller andre dyr i naturen, så bør du vælge en kikkert, der har en forstørrelse på 8x eller 10x. Det er udelukkende, hvis du har en meget sikker hånd, at en forstørrelse på 12s er det bedste valg, da det kan gøre billedet rystet og uklart.

Vælger du en håndholdt kikkert, som har en for høj forstørrelse, risikerer du nemlig, at billedet bliver både rystet og uklart – og så får du ikke nogen god oplevelse, når du skal observere fugle og andre dyr i naturen. Herudover bør du vælge en model, som er velegnet til de lysforhold, der er i naturen. Du kan finde kikkerter hos Friluftslageret.

Vælg en komfortabel kikkert

Hvis du vælger en kikkert med en stor objektivdiameter, betyder det også, at kikkerten bliver tungere. Du er derfor ikke altid bedre stillet, hvis du vælger en stor og lysstærk kikkert frem for en mere kompakt model, som du kan holde ud at have hængende om nakken. Her bør du i stedet vælge en model på mellem 500 og 1000 gram.

En tung kikkert er samtidig mere vanskelig at holde stille. Kommer du hurtigt til at ryste på hånden, får du ikke meget glæde af, at du har købt en dyr og lysstærk kikkert. Det kan du selvfølgelig afhjælpe ved at investere i en støtte, men i mange tilfælde er en lettere kikkert det bedste valg, når du befinder dig i naturen.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!